Nieuw, Deqsol voor houten ‑of compo­sieten terras

16.03.2023

Het is zover, vandaag lanceert SOLIDOR naast zijn aluminium draagsysteem voor betegelde terrassen, nu ook een aluminium draagsysteem voor houten -of composieten terrassen die ondersteund wordt op onze regelbare terrasdragers.

Voorheen was er enkel de mogelijkheid om houten terrassen te plaatsen op onze regelbare terrasdragers, dit in combinatie met onze CPV+ bovenplaat, waarbij een balk de houten -of composieten planken ondersteund. Maar SOLIDOR wou ruimer denken en ontwierp een aluminium balk. Dit met het idee om verrotting van onderliggende balken te vermijden en de levensduur van uw terras te verlengen. Hiervoor werd de Deqsol op de markt gebracht. Deze aluminium drager heeft een dikte van 30 mm en een lengte van 2,3 meter.

Bijkomende voordelen gekoppeld aan dit product:

  • Rotbestendig
  • Geen vervorming van het aluminium systeem mogelijk
  • Extra stabiliteit
  • Bij de plaatsing wordt gebruikgemaakt van bovenplaten C-Clip en C2-Clip, hierdoor tijdswinst omdat niet in aluminium balk geschroefd dient te worden
  • Elektriciteitskabels en nutsvoorzieningen kunnen eenvoudig onder het terras geplaatst worden.
  • Extra luchtcirculatie tussen houten -of composieten terrassen door middel van voegstukken en accessoires.
  • Dit systeem heeft 3 groeven die dienen voor de bevestiging van clips door middel van zelftappende schroeven.
Deq juist

Dit aluminium draagsysteem kan net zoals het Structusol systeem geplaatst worden op onze bovenplaten C2-Clip (= Premium gamma) als C-Clip (= Comfort gamma). Bijhorend met specifieke accessoires die aan dit product gekoppeld zijn:

FC - Frontale connector

FC - Frontale connector:

Door gebruik te maken van deze accessoire biedt er de mogelijkheid om de ene aluminium balk te verbinden met de andere. Deze accessoire wordt dan gebruikt als verbindingsstuk tussen de twee balken.
LC - Laterale connector


LC - Laterale connector:

Deze connector wordt bevestigd aan het einde van de Deqsol-lat en zal dienen voor de open voeg tussen de muur en het terras, maar kan ook gebruikt worden om een Deqsol aluminium lat te combineren op een laterale manier met eenandere aluminium lat, zodat deze loodrecht gecombineerd kunnen worden over de volledige lengte.

LC - Laterale connector Inox L

LC - Laterale connector Inox L:

Dit systeem is om de balk op een andere laterale manier (langs de lange zijde) te bevestigen met een ander Deqsol aluminium drager. Deze accessoire bevat vier gaten waarin vier vijzen bevestigd worden, dit om de balken vast te maken.

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App