Binnen­kort ideeën om een houten terras aan te leggen?

29.03.2022

Het mooie weer is terug in het land. Mensen gaan weer volop genieten van het zonnetje, en waar zou dit niet beter lukken dan op je eigen terras? Naast het plaatsen van een terras op tegels, kan er vaak ook de keuze gemaakt worden om een terras te plaatsen op houten planken. Deze keuze is zowel mogelijk op ons Comfort-, maar ook op ons Premium-gamma.

Binnenkort van plan om een houten terras aan te leggen? Maar angst omwille van beperking levensduur terras door verrotting onderliggende balken, dan hebben wij hiervoor enkele handige oplossingen. Eerst en vooral dient er rekening gehouden te worden met de keuze van de drager, afhankelijk van de hoogte ondergrond.

  • Premium: oplossing voor lage hoogtes => 17mm tot en met 48 mm;
  • Comfort: start van 35mm en is mogelijk tot 1m, door gebruik te maken van onze verlengstukken.

Op de drager dient er telkens een bovenplaat geplaatst te worden. Voor houten terrassen ontwierpen we hiervoor de CPV+ en de C2V+ steunplaat.

  • CPV+ => Comfort gamma
  • C2V+ => Premium gamma

Deze bovenplaten bieden vijf diverse montagemogelijkheden en geven een antwoord op het probleem dat niet iedereen de steunplaat gebruikt op dezelfde manier. Iedereen heeft een eigen voorkeur in het vestigen van de houten balken en hiermee willen we jullie dit zo eenvoudig mogelijk maken.

Montagemogelijkheden CPV

Solastick

Onze terrasdragers en bovenplaten worden onder de terrasplanken verborgen, maar wie liever daarbovenop de schroeven niet zichtbaar wil aan zijn terrasoppervlak, kan ook de keuze maken om onze Solastick te gaan gebruiken. Deze handige oplossing wordt geplaatst tussen de balk en de terrasplank, en heeft hierdoor bijkomende voordelen zoals:

  • voorkoming wateroverlast
  • verlenging levensduur
DSC02730

Waterdichte strook

Naast de keuze bij het gebruik van de accessoire Solastick, dient er ook rekening gehouden te worden met het contactgeluid. Om dit geluid te dempen werd de waterdichte strook op de markt gebracht. Via deze accessoire komen de planken en de balk niet in rechtstreeks contact, dit omdat de Waterdichte strook bevestigd wordt aan de balk. Deze accessoire heeft als voordelen dat de EPDM-laag schok beschermend is en daarbovenop beschermd het de balk tegen afsijpeling van water. Dit zodat verrotting van onderliggende steunbalken vermeden kan worden.

Solastick

Afstandhouder

Als laatste hebben we ook de SOLIDOR Afstandhouder? Deze accessoire biedt als oplossing om de voegen allemaal een gelijkebreedte te geven. Bijkomende voordelen bij gebruik van onze Afstandhouder zijn voorkoming wateroverlast en verlenging levensduur van uw terras.

Afstandhouder

Wij zijn ook actief op LinkedIn en Facebook!

Volg je ons al op LinkedIn en Facebook? Via deze kanalen kun je op de hoogte blijven van al onze nieuwigheden en referenties.

DSC00551