Enkele gamma’s worden van vandaag uitgebreid!

18.04.2023

2023 zal een jaar van diverse innovaties zijn bij SOLIDOR. Zowel aanpassingen als nieuwigheden zullen worden toegevoegd aan onze verschillende gamma’s. Meer bepaald ons Structusol gamma wordt uitgebreid met een nieuwe accessoire, alsook wordt er een nieuwe accessoire toegevoegd aan ons Comfort-gamma. Als laatste krijgen we er ook een nieuw gamma bij, namelijk een gamma met vlamwerende dragers.

1. Struc­tusol gamma – Struc­tusol Randafwerking

Schermafbeelding 2023 04 03 131539

Het Structusol gamma werd al een tijdje geleden gelanceerd op de markt, dit om de plaatsing van grootformaattegels te vereenvoudigen, maar ook nog met een tal van extra voordelen verbonden aan dit gamma. Wat tot op heden nog niet bestond in het Structusol-gamma was een randafwerkingssysteem, voor de randen die evenwijdig lopen met de Structusol latten.

Vanaf vandaag brengt SOLIDOR hiervoor het Structusol randafwerkingssysteem op de markt. Dit systeem bestaat uit twee delen. Het bovenste deel is nieuw en wordt geplaatst op de Structusol bovenplaat. Het onderste deel komt uit het Comfort gamma en wordt geplaatst onder de drager. Contactlijm wordt geplaatst tegen het bovenste metalen stuk met ons s-logo en aan de vlakken van de tegels die grenzen aan elkaar. De keramische rechtopstaande tegel wordt dan aan het aluminium randafwerkingssysteem bevestigd, die ondersteunt wordt op het onderste deel van de Randafwerking uit het Comfort gamma.

2. FIRESOL gamma – Vlam­we­rende dragers

"SOLIDOR's BRANDWERENDE DRAGERS MET EEN HOGE DRAAGCAPACITEIT"

Een andere nieuwigheid is het Firesol gamma die toegevoegd wordt aan de diverse gamma’s. Het Firesol gamma bestaat uit zes modulaire terrasdragers, startende met een minimumhoogte van 35 mm en kunnen gaan tot 220 mm.

Het grote voordeel aan het gebruik van deze dragers zijn dat ze brandvrij en een hoge draagkracht hebben, zo kunnen ze 3 ton per drager aan. De dragers beschikken telkens over een blokkeringsring (=niveauregelaar) en voldoen aan de norm Euroklasse A1.

Deze Firesol-dragers kunnen gebruikt worden voor zowel de plaatsing van een houten terras, als een terras met tegels. Daarbovenop heeft SOLIDOR voor een tegelterras ook een bovenplaat ontwikkeld met een voegbreedte van 3 mm. Deze bovenplaat bestaat uit gegalvaniseerd metaal waarbij de opstanden eenvoudig afgebroken kunnen worden met een tang. Daarnaast kan deze bovenplaat ook gecombineerd worden met een bitumen kleeflaag, die machinaal aan de bovenplaat wordt bevestigd. Deze bovenplaat verzekert een uiterst solide verbinding tussen de drager en de tegel en geeft ook extra stabiliteit aan uw terras.

3. Tilekey

Als laatste wordt het Comfort gamma uitgebreid met de Tilekey. Deze accessoire kan gebruikt worden in het Comfort als in het Premium gamma. De Tilekey kan eenvoudig op alle soorten tegelterrassen geïnstalleerd worden en voorkomt dat de tegels omwille van felle windstoten weg zouden kunnen waaien.

Zoals hieronder aangegeven, wordt dit slot geplaatst tussen de tegels, telkens aan de hoeken. Dit slotje wordt door middel van een vijs, rechtstreeks gevezen in de bovenplaat van de drager. Indien uw terras gelegen is waar hevige windstoten kunnen plaatsvinden, kan dit ook gecombineerd worden met de Sticksol bovenplaat. Via deze bovenplaat worden de tegels nog eens extra stevig vast geplaatst.

DSC08248

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App