Hoe kan het geluid wegge­werkt worden van klap­pe­rende tegels op een terras met terrasdragers

15.11.2022

Een terras op terrasdragers wordt vaak geassocieerd met klapperende tegels. Deze associatie is verleden tijd want SOLIDOR heeft hiervoor de voorbije jaren naar verschillende oplossingen gezocht inzake stabiliteit. Hieronder enkele producten die hiervoor op de markt werden gelanceerd.

Sticksol

Het eerste product is de Sticksol bovenplaat, die zowel kan gebruikt worden op het Premium -als het Comfort gamma. Deze gepatenteerde bovenplaat bevat een zelfklevende laag waardoor betontegels, keramische tegels als natuursteen vast worden geplaatst aan de bovenplaat van de terrasdrager. De zelfklevende laag maakt het mogelijk dat doorgeefgeluiden met 75 procent verminderen alsook dat de tegels verhinderd worden te gaan klapperen.

Sticksol

Structusol

Naast de Sticksol bovenplaat bracht SOLIDOR ook het Structusol gamma op de markt. Dit gamma werd voornamelijk op de markt gebracht voor het vereenvoudigen voor de plaatsing van een terras op regelbare dragers met grootformaattegels. Dit gamma is mogelijk te gebruiken met de Comfort dragers als met de Premium dragers.

Door de volledige ondersteuning van de tegel met het aluminium profiel, zorgt dit ervoor dat de tegels volledig vastliggen en klapperen zich niet meer kan voordoen.

Afbeelding1

Passtuk

Als laatste beschikt SOLIDOR ook over zijn gamma Passtukken. SOLIDOR bracht de EPDM volrubber Passtuk op de markt die geluiddempend en schokdempend is. Het wordt gelegd op de bovenplaat waardoor het geluid van klapperen verminderd kan worden. Dit Passtuk is beschikbaar in drie diktes zoals 1, 2 of 3 mm.

Pg52 stap 3 passtuk tegels optie 2

SOLIDOR is ook actief op YouTube

De video’s van SOLIDOR zijn nu ook beschikbaar op YouTube in het Nederlands, Frans, Engels en Duits! Interesse, neem snel een kijkje via deze link!

Indien je op de hoogte wenst te blijven over toekomstige nieuwe video's, abonneer je dan snel op ons profiel!


Binnenkort is SOLIDOR aanwezig op CEVISAMA 2023!

SOLIDOR is van 27 februari tot en met 3 maart aanwezig op de beurs CEVISAMA te Valencia. De internationale beurs voor keramische tegels en badkamer ervaringen. Ons kun je alvast terugvinden op standplaats A41, hall N3-P1. We kijken er alvast naar uit om jullie daar te ontmoeten!

Meer informatie kun je terugvinden op onze website. https://solidor.be/nl/nieuws-solidor/solidor-at-cevisama

Schermafbeelding 2022 10 24 151500

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App