Jaar­rond genot met terrasdragers

16.01.2024

Eerst en vooral wensen we jullie met het SOLIDOR-team een gelukkig nieuwjaar. We hopen dat u met tevredenheid kunt terugblikken op het voorbije jaar.

Hoewel 2024 begint met koude temperaturen onder het vriespunt, willen we u laten weten dat terrasdragers een goede optie zijn om uw terras mee aan te leggen, ongeacht de weersomstandigheden.

De weersbestendige oplossing voor de plaatsing van terrassen

Wanneer het mooie weer in aantocht is, verlangen mensen ernaar om te genieten van hun prachtig aangelegde terras. Ongeacht de weersomstandigheden kan een terras op terrasdragers het hele jaar door geplaatst worden. Hieronder enkele voordelen opgesomd ten opzichte van de traditionele oplossing:

 • Open voegen:
  In een traditioneel aangelegd terras worden de voegen opgevuld. Wanneer bevroren water zich ophoopt, kunnen er barsten in de voegen ontstaan. Hierdoor kunnen de opgevulde voegen springen.
  Bij de installatie van een terras op terrasdragers is er geen sprake van gesloten voegen. De open voegen zorgen ervoor dat het water eenvoudig kan gaan wegsijpelen onder het terras. Een bijkomend voordeel is dat er geen sprake is van droogtijden, waardoor u direct kunt gaan genieten van uw terras.

 • Eenvoudige en snelle installatie:
  Bij de plaatsing van een terras op de traditionele manier is er een wachttijd tot de lijm of mortel zou verhard zijn, bij terrasdragers is hier geen sprake van. Bij het aanleggen van een betegeld of houten terras is het ideaal om de terrasdragers telkens op een afstand van 40 à 60 cm van elkaar te plaatsen. Deze optimale afstand zorgt voor de voldoende ondersteuning van uw terras.

 • Geschikt voor diverse ondergronden:
  Terrasdragers kunnen worden geplaatst op verschillende ondergronden, met uitzondering van zandgrond. Ze geven de flexibiliteit om een terras te plaatsen ongeacht het soort ondergrond, hoeft u zich geen zorgen te maken over grondvorst of andere problemen die zich kunnen voortdoen in de winter.

Aankomende evenementen

Indien u ons dit jaar graag wil ontmoeten, kunt u ook ons telkens komen bezoek op volgende aanstaande beurzen:

Nl

Dank u voor uw aandacht en interesse in ons SOLIDOR-gamma van terrasdragers. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij staan klaar om uw buitenruimte het hele jaar door optimaal te benutten!


Met vriendelijke groet,
Het SOLIDOR-team


Foto 1

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App