Hoe opwaai­ende tegels vermijden met tegeldragers?

24.02.2022

Stormweer in deze tijden klinkt ons niet vreemd in de oren. Zo hebben we de voorbije dagen al te maken gehad met twee stormen, Eunice en Franklin. Maar hoe kan SOLIDOR bijdragen om opwaaiende tegels te vermijden bij stormweer?

Afbeelding1

Tegels worden zo goed als altijd los op tegeldragers geplaatst. Hierdoor kunnen herstellingen eenvoudiger worden uitgevoerd, elektriciteitskabels weggestopt worden, enzoverder. Momenteel zijn er nog geen normen mbt. de plaatsing op tegeldragers.

Maar toch is het belangrijk om rekening te houden dat er opwaaiing kan gebeuren van een terras (bv. terrassen gelegen aan de kust of in de buurt van uitgestrekte vlakte zonder vegetatie). Afhankelijk van de vorm van het gebouw en de tegel kan het zijn dat een tegel opvliegt door het zuigeffect op het terras. Hiervoor zou de windstabiliteit van de tegels gecontroleerd moeten worden door een studiebureau.

Sticksol - zelfklevende bovenplaat

Sticksol kopie

Twee jaar geleden ontwierp SOLIDOR voor dergelijk probleem de zelfklevende bovenplaat. Deze gepatenteerde zelfklevende bovenplaat kreeg de naam Sticksol en werd uitvoerig getest in een windtunnel van Voxdale met windsnelheden van 10 Beaufort. Deze bovenplaat kan volledig over de oppervlakte van een terras worden gebruikt, maar dient vooral als oplossing bij tegels die veel beloop kennen. Wanneer de Sticksol bovenplaat ook langs de buitenzijde van het terras wordt gebruikt zorgt dit voor extra stabiliteit en stevigheid van het gehele terras.

Schermafbeelding 2022 02 21 144502
Conclusie

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App