Enkele tips bij het aanleggen van een terras op terrasdragers

11.07.2023

Als u van plan bent om binnenkort een terras op terrasdragers aan te leggen, is het essentieel om enkele belangrijke aspecten in overweging te nemen voordat u begint met de installatie. Hieronder vindt u waardevolle informatie die u zal helpen bij uw project.

Dikte van de tegels of type balk bij hout

De dikte van de tegels speelt een essentiële rol. Het is aanbevolen om tegels te kiezen met een minimum dikte van 2 cm. Het wordt echter afgeraden om dunnere tegels op onze regelbare terrasdragers te plaatsen, omdat dit kan leiden tot tegelbreuk. Afhankelijk van het type tegel, meer info kan men terugvinden in het volgende artikel:

Bron
NL

Bij houten terrassen speelt het type balk een minder cruciale rol in vergelijking met tegels.

Hoeveelheid terrasdragers per tegel

Het goed ondersteunen van uw terras is van groot belang. Gebruik onze calculator om de juiste hoeveelheid terrasdragers te bepalen, afhankelijk van het gekozen tegelformaat. Voor tegels met een minimumafmeting van 300x300 mm wordt een tegeldrager op elke hoek geplaatst. Bij tegelformaten groter dan 600x600 mm is een extra regelbare terrasdrager in het midden van de tegel nodig. Bij niet-vierkante tegels hangt de hoeveelheid terrasdragers af van de legrichting. In dergelijke gevallen en bij tegels groter dan 600x600 wordt vaak het Structusol aluminium draagsysteem aanbevolen voor optimale ondersteuning van de volledige tegel.

Bij open zijden van het terras wordt het gebruik van de Sticksol zelfklevende bovenplaat aanbevolen. Deze bovenplaat heeft een bitumen kleeflaag die voorkomt dat de tegels zich kunnen gaan verschuiven.

Tegel

Plaatsing van terrasdragers

Bij het aanleggen van een betegeld of houten terras is het ideaal om de terrasdragers op een afstand van 40 à 60 cm van elkaar te plaatsen. Deze optimale afstand zorgt voor voldoende ondersteuning van uw terras.

Sterkte van de terrasdragers

SOLIDOR terrasdragers zijn ontworpen om zware belastingen te kunnen dragen. Met een draagcapaciteit van 2.400 kg/m², bieden ze een solide en betrouwbare basis voor uw terrasproject. Afhankelijk van de hoogte van het terras, indien vragen hieromtrent of hoogtes hoger dan 200mm kan je ons altijd contacteren voor advies.

Geschikte ondergronden voor terrasdragers:

Terrasdragers kunnen geïnstalleerd worden op verschillende ondergronden, zoals ommuurd grind, stabilisé, chape of beton. Ze vormen een beter alternatief voor traditionele methoden bijvoorbeeld lijm, omdat ze voorkomen dat bevroren water barsten in de voegen veroorzaakt. Het gebruik van terrasdragers op zandgrond wordt echter niet aanbevolen.

DSC06406

SOLIDOR gaat er even tussenuit!

Ook SOLIDOR laadt met dit mooie weer even de batterijen op en neemt een pauze van 21 juli 2023 tot en met 7 augustus 2023.

Enjoy the holidays!

1660235746486

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App