Cruciale tips voor het succesvol plaatsen van terrassen op terrasdragers

18.12.2023

Het einde van het jaar nadert snel, en we staan te popelen om samen met u het nieuwe jaar te verwelkomen. Als gewaardeerde partner in uw terrasprojecten met onze terrasdragers, willen we u graag voorbereiden op een succesvol en zorgeloos 2024. Daarom delen we enkele essentiële tips voor het veilig en duurzaam plaatsen van terrassen op onze terrasdragers.

 1. SOLIDOR bovenplaten voor tegelterrassen
  Onze bovenplaten zijn voorzien van opstanden die een cruciale rol spelen bij de installatie. Het is van belang dat bij het plaatsen van tegels op de dragers met bovenplaat, de tegels volledig tegen deze opstanden worden geplaatst. Hierdoor voorkomt u verschuivingen en beschadigingen van de tegels, vooral wanneer er over wordt gelopen.

  Indien een tegel langs één zijde tegen een muur wordt geplaatst, raden wij aan om ons handige Muurafwerking accessoire te gebruiken. Dit zorgt voor extra stevigheid, wat de kans op verschuivingen of beschadigingen minimaliseert.
 2. De Comfort- of Premium drager
  Bij het instellen van de hoogte van de terrasdragers is het cruciaal om te onthouden dat de drager niet volledig kan worden uitgedraaid. Het schroefvijssysteem moet gedeeltelijk worden ingedraaid. Dit zorgt voor optimale ondersteuning van uw terrastegels en voorkomt instabiliteit en voldoende draagkracht.

  Het is vergelijkbaar met het vinden van de juiste balans - te ver uitdraaien kan leiden tot problemen met de stabiliteit en onvoldoende ondersteuning van uw terrastegels.
 3. Tegeldikte
  Het is sterk aanbevolen om keramische terrastegels te kiezen met een minimale dikte van 20 mm wanneer u regelbare terrasdragers gebruikt. Dunnere tegels kunnen breken en moeten vermeden worden. Voor natuursteen tegels is een dikte van minstens 30 mm vereist, en het is raadzaam om advies in te winnen bij de leverancier, rekening houdend met de druksterkte van het gekozen natuursteen. Controleer altijd de technische specificaties van de tegels bij de leverancier om zeker te zijn dat ze geschikt zijn om gebruikt te worden bij de plaatsing van een terras op regelbare terrasdragers.
 4. Juiste hoeveelheid terrasdragers
  Het correct ondersteunen van uw terras is essentieel voor duurzaamheid en schoonheid. Onze handige SOLIDOR calculator helpt u de juiste hoeveelheid terrasdragers te bepalen op basis van het gekozen tegelformaat.
  Voor tegels met een minimale afmeting van 300x300 mm raden wij aan een terrasdrager op elke hoek te plaatsen voor stabiliteit. Bij grotere tegelformaten, zoals 600x600 mm, adviseren wij een extra regelbare terrasdrager in het midden van de tegel voor optimale stabiliteit. Voor niet-vierkante tegels hangt de hoeveelheid terrasdragers af van de legrichting, maar we hebben oplossingen voor elk scenario. Voor tegels groter dan 600x600 mm bieden we ons geavanceerde Structusol aluminium draagsysteem aan voor ongeëvenaarde ondersteuning.

  Daarbovenop raden we bij open zijden van het terras de zelfklevende bovenplaat Sticksol te gaan gebruiken, dit voor extra stabiliteit van uw terras.

Aankomende Evenementen

We zijn verheugd aan te kondigen dat SOLIDOR aanwezig zal zijn op verschillende belangrijke beurzen in 2024, waaronder:

Sluiting tijdens de feestdagen

Tot slot willen we u laten weten dat SOLIDOR met de Kerstperiode even een pauze neemt. Onze fabriek zal gesloten zijn van 25 december tot en met 2 januari 2024.

Wij danken u hartelijk voor uw voortdurende steun en vertrouwen in onze producten. Samen streven we naar succesvolle, duurzame terrasprojecten, zodat u optimaal kunt genieten van het buitenleven op uw prachtige terrassen in het komende jaar.

Kerst 3

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App