Een terras met groot­for­maat tegels

18.01.2022

Groot formaat terrastegels worden steeds vaker gekozen bij de plaatsing van een terras. De ondersteuning is hierbij belangrijk om voldoende stabiliteit te garanderen voor uw terras. Maar welk systeem van SOLIDOR is hiervoor uitermate geschikt bij de installatie?

Groot formaat terrastegels zijn helemaal in voor renovaties of nieuwbouw. Deze zijn vaak minder ideaal te ondersteunen met ons Comfort-gamma. Hiervoor bracht SOLIDOR twee jaar geleden een andere oplossing op de markt, namelijk het Structusol-draagsysteem.

Via ons gepatenteerd aluminium draagsysteem kunnen groot formaat tegels op een eenvoudige manier geplaatst worden. Dit systeem biedt extra flexibiliteit inzake stabiliteit en legpatroon.

Enkele bijkomende voordelen:

  • Vlotte opbouw;
  • In het aluminium werd rubber geïntegreerd. Dit zorgt niet alleen voor beperking van het contactgeluid, maar geeft ook bijkomende stevigheid.
  • Elektriciteitskabels en nutsvoorzieningen kunnen eenvoudig onder het terras geplaatst worden.
  • Extra luchtcirculatie tussen drager en tegel via voegstukken;
  • Verbetering waterafvoer.

Ons product werd ook beloond met twee awards. Zo kregen we Design X50 Desingregio Kortrijk award en de BTP award in Frankrijk voor onze uitvinding. Hieronder worden enkele referenties getoond, waar dit reeds met succes geplaatst werd:

DSC00897 kopie
Foto Waregem werf

Referentie: Privéterras Waregem 2021

Foto Sint Denijs werf

Referentie: Privéterras Sint-Denijs 2021