Ken je al het stijlvol en het duur­zaam draag­sys­teem voor houten en compo­sieten terrassen

16.03.2023

SOLIDOR heeft onlangs zijn assortiment uitgebreid met een nieuw aluminium draagsysteem voor houten en composieten terrassen, dat kan gecombineerd worden met zijn regelbare terrasdragers. Dit systeem biedt duurzame ondersteuning en een handige alles-in-één oplossing voor eigenaren van houten en composietenterrassen. Ontdek hier hoe dit systeem jouw terras kan transformeren.

Tot voor kort konden houten terrassen met SOLIDOR regelbare terrasdragers gecombineerd worden met de CPV+ bovenplaat en een houten balk voor ondersteuning. Maar SOLIDOR wou ruimer denken en ontwierp een aluminium balk. Dit om de levensduur van je terras te verlengen, dit door de verrotting van onderliggende balken te vermijden. Hiervoor werd de Deqsol op de markt gebracht. Dit aluminium draagsysteem is 2,3 meter lang en 30 mm dik.

DSC045766

Het Deqsol aluminium draagsysteem biedt verschillende voordelen die het ideaal maken om een terras te plaatsen met houten en composieten planken, zoals:

  • Rotbestendig
  • Geen vervorming van het aluminium systeem mogelijk
  • Extra stabiliteit
  • Bij de plaatsing wordt gebruikgemaakt van bovenplaten C-Clip en C2-Clip, hierdoor tijdswinst omdat niet in aluminium balk geschroefd dient te worden
  • Elektriciteitskabels en nutsvoorzieningen kunnen eenvoudig onder het terras geplaatst worden.
  • Extra luchtcirculatie tussen houten -of composieten terrassen door middel van voegstukken en accessoires.
  • Dit systeem heeft 3 groeven die dienen voor de bevestiging van clips door middel van zelftappende schroeven.
Deqsol

Dankzij de bovenplaten C-Clip (Comfort gamma) en C2-Clip (Premium gamma) kan het aluminium draagsysteem van Deqsol op dezelfde manier geïnstalleerd worden als het Structusol systeem. Bovendien zijn er specifieke accessoires beschikbaar die perfect aansluiten op dit product:

FC - Frontale connector:

Door gebruik te maken van deze accessoire biedt er de mogelijkheid om de ene aluminium balk te verbinden met de andere. Deze accessoire wordt dan gebruikt als verbindingsstuk tussen de twee balken.

LC - Laterale connector:

Deze Laterale connector wordt bevestigd aan het einde van de Deqsol-lat en zal dienen voor de open voeg tussen de muur en het terras, maar kan ook gebruikt worden om een Deqsol aluminium lat te combineren op een laterale manier met een andere aluminium lat, zodat deze loodrecht gecombineerd kunnen worden over de volledige lengte.

LC - Laterale connector Inox L:

Dit systeem is om de balk op een andere laterale manier (langs de lange zijde) te bevestigen met een ander Deqsol aluminium drager. Deze accessoire bevat vier gaten waarin vier vijzen bevestigd worden, dit om de balken vast te maken.

LC - Laterale connector Inox L

Solastick

Als laatste hebben we ook de accessoire Solastick. Onze terrasdragers en bovenplaten zijn ontworpen om onder de terrasplanken te worden verborgen. Echter, voor degenen die een terrasoppervlak willen zonder zichtbare schroeven, kan ook de Solastick hiervoor gebruikt worden.


Kortom, het Deqsol aluminium draagsysteem biedt een duurzame en stijlvolle oplossing voor eigenaren van houten -en composietenterrassen. Met verschillende voordelen zoals rotbestendigheid, extra stabiliteit, en eenvoudige plaatsing van nutsvoorzieningen, is dit systeem ideaal om je terras te ondersteunen. En met de handige accessoires zoals de frontale en laterale connector, kan het systeem eenvoudig aangepast worden aan jouw specifieke behoeften.

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App