Een terras op regel­bare terras­dra­gers rond een zwembad is een must

23.08.2022

Een zwembad in de tuin is helemaal in en zeker ideaal met dit mooie weer voor wat verfrissing. Maar rond het zwembad dient er ook een terras geplaatst te worden, waar je lekker wat kan nagenieten. Hierbij kan er gekozen worden om dit te plaatsen op een verharde ondergrond, maar dit is zeker ook mogelijk op regelbare terrasdragers, dit voor zowel houten terrasplanken als een terras op regelbare terrasdragers met tegels.

Beeld 1

Afwa­te­ring

Vaak kiezen mensen ervoor om de afvoer zo weinig mogelijk zichtbaar te hebben op hun terrasoppervlak. Vanwege deze keuze kan er geopteerd worden om te gaan werken met regelbare terrasdragers. Hierdoor zweeft uw terras over het oppervlak. Dit heeft als voordeel dat afwatering, als leidingen onder de tegels kunnen geplaatst worden.

Een terras op regelbare terrasdragers heeft telkens open voegen en dit is niet zomaar. Via de open voegen kan het water aan de afvoer en op deze manier wegsijpelen. Wanneer er toch verstopping zou kunnen voordoen kan er op een eenvoudige manier de tegel weggehaald worden. Bijkomend voordeel van de open voegen is de extra luchtcirculatie tussen drager en tegel.

Bij het plaatsen van een houten terras op regelbare terrasdragers, kan dit ook op een eenvoudige manier. Hiervoor bracht SOLIDOR de Solaswitch op de markt. Hierbij wordt een luik voorzien aan het houten terrasoppervlak waar aan de onderkant de Solaswitch wordt gemonteerd. Het luik wordt geplaatst tussen de terrasplanken en door draaiing van de Solaswitch kan het luik vastgemaakt worden aan het terrasoppervlak, zodat opwaaiing vermeden kan worden.

Comfort

Ligt de grond lager dan je woning/zwembad of is het niet helemaal vlak? Geen zorgen, de hoogte en de helling van de terrasdragers kunnen ze zo regelen zodat je terras helemaal waterpas ligt, ongeacht de ongelijke ondergrond. Bovendien is er een mogelijkheid om van 1 cm tot wel 1 meter hoog te gaan met de SOLIDOR terrasdragers.

Afwer­king randen

De zichtbare randen van het terras dienen ook mooi afgewerkt te worden. Bij SOLIDOR werd er hiervoor de voorbije jaren volop naar oplossingen gezocht. Dit is mogelijk via de Inox L of de SOLIDOR Randafwerking. Dit kan voor één trede maar ook voor meerdere. Bij het afwerken van meerdere treden dient er gekozen te worden om dit af te werken met de Inox L en Structusol.

Inox l randafwerking

Groot draag­ver­mogen

Met terrasdragers wordt het gewicht verdeeld van je terrasplanken of -tegels over diverse punten, daarnaast zijn de regelbare terrasdragers zeer sterk en kunnen ze elk gewicht dragen tot wel 2.400 kilo/m².

Eenvoudig te plaatsen

Als laatste is het werken met regelbare terrasdragers eenvoudig te monteren en te demonteren via de verschillende accessoires.

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App