Al vertrouwd met de verschil­lende voeg­breedtes bij de plaat­sing van een terras met het Struc­tusol systeem?

16.02.2023

Het Structusol systeem van SOLIDOR klinkt je waarschijnlijk niet zo vreemd in de oren. Dit systeem wordt vaak gekozen bij de plaatsing van groot formaat terrastegels op SOLIDOR terrasdragers, om deze extra stabiliteit te geven en de opbouw vlotter hiervan te laten verlopen.

Het Structusol systeem is een aluminium draagsysteem dat onder een terras met tegels wordt geplaatst en ondersteund wordt door SOLIDOR regelbare terrasdragers uit het Comfort -als het Premium gamma. Dit systeem biedt extra flexibiliteit inzake stabiliteit en legpatroon. Naast de keuze van dit systeem, kan er ook net zoals bij onze Comfort-dragers een keuze gemaakt worden over de voegafstand.

Bij het Structusol systeem bestaan er drie soorten breedtes van voegen:

Voegstukken

De voegbreedte kan een subjectieve keuze zijn, bijvoorbeeld wanneer iemand kiest om dezelfde voegbreedte te hebben van het terras als de binnenvloer. Bij een binnenvloer wordt er vaak gekozen voor 1 of 2 mm voegafstand. Indien men voor deze keuze gaat, kan men kiezen voor de smalste voeg in ons Structusol gamma, namelijk de accessoire C2X met 2 mm voeg.

De keuze voeg hangt ook af van de soort tegel en de afmetingen. De standaardvoeg bij het Structusol gamma is 3 mm. Deze voegafstand is ideaal voor de afwatering. Daarnaast bestaat er ook de C6X-accessoire, die een voegbreedte heeft van 6 mm. Dit voegstuk wordt het vaakst gekozen wanneer er hevige wind plaatsvindt en zodus opwaaiing van tegels kan voordoen, maar ook bij de keuze voor gebruik te maken van extra grote tegelformaten. Daarnaast is deze voegafstand geschikt voor terrassen in de bergen waar hevige regenvallen plaats kunnen vinden.

Afbeelding1

Binnenkort is SOLIDOR aanwezig op CEVISAMA 2023!


SOLIDOR is van 27 februari tot en met 3 maart aanwezig op de beurs CEVISAMA te Valencia. De internationale beurs voor keramische tegels en badkamer ervaringen. Ons kun je alvast terugvinden op standplaats A41, hall N3-P1. We kijken er alvast naar uit om jullie daar te ontmoeten!

Schermafbeelding 2022 10 24 151500

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App