Welke voeg­breedtes bestaan er in het SOLIDOR gamma voor een terras met tegels

06.12.2022

Bij de installatie van een tegelterras komt er heel wat kijken. Niet enkel de tegelkeuze speelt van belang, maar ook de situatie waar het terras zich bevindt als de keuze van de voegbreedtes.

Bij het plaatsen van een terras met terrasdragers, zijn er telkens open voegen. De breedte van de voeg heeft niet enkel een subjectief doel, maar kan ook een functie hebben. SOLIDOR ontwierp drie soorten voegbreedtes voor een terras met tegels, namelijk:

Bovenplaat C2/4T
2 mm voegbreedte

Een terras op terrasdragers is een ideale manier wanneer men een terras wenst te plaatsen op dezelfde hoogte als de binnenvloer. Zo kan de binnenvloer naar buiten lopen, wanneer men dezelfde tegels gaat gebruiken als binnen. Bij deze keuze wordt er vaak gekozen voor dezelfde voegbreedte als binnen. 2mm voeg is de kleinste en wordt dan ook vaak hiervoor gekozen.

C2 4 T

Bovenplaat C3/4T

3 mm voegbreedte

De bovenplaat met 3 mm voeg is onze standaard bovenplaat. Deze voeg is ideaal voor voldoende afwatering.

C3 4 T

Bovenplaat C6/4T

6 mm voegbreedte

Als laatste beschikt SOLIDOR ook over de bovenplaat C6/4T. Deze bovenplaat werd speciaal ontwikkeld voor een goede doorlaatbaarheid van wind. Alsook wanneer men een terras wenst te plaatsen met hele grote tegels, dient de voeg ook breder te zijn, zodat het water voldoende kan wegsijpelen.

Daarnaast is deze bovenplaat uitermate geschikt bij de plaatsing van terrassen in de bergen waar hevige regenvallen kunnen plaatsvinden.

C6 4 T
NL kerstaanduiding

Binnenkort is SOLIDOR aanwezig op CEVISAMA 2023!

SOLIDOR is van 27 februari tot en met 3 maart aanwezig op de beurs CEVISAMA te Valencia. De internationale beurs voor keramische tegels en badkamer ervaringen. Ons kun je alvast terugvinden op standplaats A41, hall N3-P1. We kijken er alvast naar uit om jullie daar te ontmoeten!

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App