Maak kennis met enkele voor­delen waarom je een SOLIDOR Terras­drager zou kiezen:

14.04.2022

Op de hedendaagse markt bestaan er verschillende varianten van terrasdragers. Als pionier in het vak is het dan ook belangrijk om telkens uit te springen met uw eigen product. Zo hield SOLIDOR niet enkel rekening met het uitzicht maar ook met de vorm van de drager en de ondergrond waarop de drager zich steunt. Hieronder enkele belangrijke zaken waar SOLIDOR als pionier blijft rekening mee houden:

1. >300cm² steunoppervlak

Hoe groter het steunoppervlak, hoe beter. Bij het ontwerpen van de terrasdragers hielden we niet enkel rekening met de vorm, maar ook met de ondergrond waarop de drager zich zal steunen.

Het is belangrijk om het steunoppervlak zo groot mogelijk te maken zodat er geen onderliggende scheurtjes kunnen plaatsvinden in de dakbedekking. Hiervoor ontwierpen we onze dragers met een steunoppervlak groter dan 300 cm², en vermijden we waterschade omwille van scheurtjes.

2. Vlakke onderplaat

Daarnaast is het ook heel belangrijk om rekening te houden met de onderplaat van de drager. Wist je dat deze mooi glad en afgerond is? Maar waarom werd er specifiek gekozen voor zo’n onderplaat?

Natuurlijk werd deze onderplaat niet zomaar gekozen. Zo werd er gekozen voor een vlakke onderplaat waar de randen naar boven zijn afgerond. Door middel van het gebruik van deze onderplaat wordt er beschadiging op de dakbedekking vermeden.

Schermafbeelding 2022 04 01 094003

3. Circulariteit binnen SOLIDOR

Als pionier in het vak is het ook belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid. Onze producten zijn volledig in België, meerbepaald in Wevelgem ontworpen en geproduceerd. Daarnaast zijn onze regelbare terrasdragers vervaardigd uit gerecycleerde kunststoffen voor een minimale impact op het milieu. Tijdens het productieproces is er geen afval en de gebruikte terrasdragers kunnen hergebruikt of herverwerkt worden in eigen productie, voor een volledig circulaire levenscyclus.

Ook kunnen onze terrasdragers hergebruikt worden, zo kan er eenvoudig verwisseld worden van bovenplaat indien er gewenst wordt om van een tegelterras te veranderen naar een houten terrasoppervlak.

Daarbovenop hebben wij ons ook laten beoordelen door Ecovadis. Deze organisatie is de meest vertrouwde aanbieder van duurzaamheidsbeoordelingen, bedrijfsinformatie en prestatieverbeteringstools voor internationale toeleveringsketens. Onlangs ontvingen we een bronzen medaille van Ecovadis waar we 50/100 kregen voor onze producten, wat een goede beoordeling is.

Grafiek beoordeling
Foto score Ecovadis

4. Getest en bewezen

Als laatste is het dan ook belangrijk om de producten voldoende te testen. Onze systemen worden continu getest en zijn stabiel, windbestendig en waterdoorlatend. Ze worden volledig in eigen productie vervaardigd en werden getest in de meest extreme weersomstandigheden. Deze rapporten kunnen ook telkens worden aangeleverd bij jullie, indien nodig.

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App