Welke hoogtes kunnen onze terras­dra­gers aan?

29.06.2023
Foto stapelbaar

De hoogte van de chape of dakconstructie is vaak niet te kiezen. Dit kan variëren in verschillende hoogtes. Hiervoor heeft SOLIDOR in het verleden verschillende terrasdragers ontworpen, dit voor zowel houten -als tegelterrassen. Dit om te voldoen aan ieder zijn vraag. In het gamma beschikt SOLIDOR over zowel vaste -als regelbare terrasdragers en funderingsschroeven.

Vaste dragers

Het SOLIDOR gamma start met de vaste dragers, dit zijn de laagste dragers en kregen de naam het RC-gamma. Deze dragers bestaande uit een bovenplaat en een beschermrubber hebben een hoogte van 10mm, maar zijn ook beschikbaar in een hoogte van 14mm. Enig nadeel is dat ze niet regelbaar zijn en dat hellingen niet gecorrigeerd kunnen worden.

De grote voordelen aan deze dragers zijn dat ze geluiddempend zijn, dit vanwege hun voet die bestaat uit een beschermrubber en natuurlijk ook hun lage hoogte zoals eerder besproken.

RC CPV

Premium gamma

Als tweede gamma heeft SOLIDOR het Premium gamma, die speciaal ontwikkeld werd voor minimale afmetingen met maximale mogelijkheden. Dit zijn regelbare dragers die starten met een hoogte van 17mm. Dit gamma heeft de drager van 17-23mm. Deze drager kan verhoogt worden door verlengstukken. Hellingen kunnen gecorrigeerd worden door de beschikbare hellingcorrector in zijn gamma.

DSC04259

Comfort gamma

Als laatste beschikt SOLIDOR over het meest gebruikte gamma, namelijk het Comfort gamma. Dit gamma is regelbaar vanaf 23mm en kan gaan tot 1 meter hoogte, dit door gebruik te maken van verlengstukken. De specifieke onderdelen voor tegels en houten terrassen bieden flexibiliteit en modulariteit.

Naast de gewone dragers beschikt het Comfort gamma ook over terrasdragers die speciaal ontworpen werden voor het afwerken van het terras tegen de muur, deze kregen de naam AK.

Beeld comfort

Tot slot bieden de verschillende gamma’s de mogelijkheid om deze onderling te gaan combineren wanneer er verschillende hoogtes plaatsvinden in de ondergrond.

Liftsol gamma

Naast deze gamma’s beschikt SOLIDOR ook nog over zijn funderingsschroeven, dit enkel voor de plaatsing van houten terrassen. Deze kregen de naam Liftsol en zijn beschikbaar in 2 formaten. Namelijk:

  • Liftsol XL: Schroef 65 cm lang, hoogte: 150 mm
  • Liftsol S: Schroef 65 cm lang, hoogte: 40 mm

Dit systeem heeft een stabiele basis in iedere grondsoort, uitgezonderd zandgrond. Bij dit systeem combineer je de lange schroeven met het regelbare gedeelte, eventuele verlengstukken en bovenplaat. Liftsol Schroef 65 XL en Liftsol Schroef 65 S kan geschroefd worden of met gietcement in de aarde gefixeerd worden.

Solidor Liftsol Slider

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App