Welke onder­grond is geschikt om een terras met terras­dra­gers te plaatsen?

07.07.2022

Het zomerse weer is terug in het land, ideaal om wat meer tijd buiten te spenderen op uw terras. Indien er nog geen sprake is van een terras, kun je eventueel kiezen om een terras aan te leggen op terrasdragers.

Op traditionele wijze wordt een terras geplaatst op stabilisé, chape of beton. Omwille van de vrieskoude kan er door vocht barsten in de voegen ontstaan. Terrasdragers zijn hiervoor een beter alternatief. Terrasdragers zijn een eenvoudig en modulair terrassysteem dat zich aanpast aan elke situatie en omgeving. Bovendien kan het terras hiermee geïnstalleerd worden op iedere ondergrond. Hieronder sommen we even de verschillende alternatieven op:

Beton of chape

Vaak is een ondergrond op beton of chape niet volledig egaal. Met onze regelbare terrasdragers is dit geen probleem, want hiermee kan je gemakkelijk oneffenheden uitvlakken zodat uw terras waterpas zal liggen. Daarnaast wordt een terras vaak in een helling geplaatst voor de afwatering. Ook dit kan overbrugt worden met onze terrasdragers en hellingcorrectoren.

Met het aluminium draagsysteem, Structusol kun je de tegels of terrasplanken nog vlotter op de terrasdragers monteren en je waterafvoer beter beheren. Een bijkomend voordeel van een terras te plaatsen met onze terrasdragers zijn dat uw leidingen niet moeten ingewerkt worden in de chape en dat dit gewoon tussen uw terrasdragers kan geplaatst worden.

Volledig terras

EPDM ondergrond

Kies je liever voor een dakterras op terrasdragers? Dit is ook mogelijk! EPDM kan een hoge drukbelasting aan en met regelbare terrasdragers verspreid je deze belasting en creëer je eenvoudig een stabiele, zwevende terrasvloer.

DSC03361
DSC04769

Zachte ondergrond

Als laatste is er ook de mogelijkheid om uw terras op volle grond te plaatsen, deze mogelijkheid bestaat wel enkel voor het plaatsen van een houten terras. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ons funderingssysteem Liftsol. Dit systeem heeft een stabiele basis in iedere grondsoort, uitgezonderd zandgrond. Bij dit systeem combineer je lange schroeven met regelbare bovenplaten. Liftsol Schroef 65 XL en Liftsol Schroef 65 S kan geschroefd worden of met gietcement in de aarde gefixeerd worden.

Doos XL en S

SOLIDOR gaat er even tussenuit!

Ook SOLIDOR laadt met dit mooie weer even de batterijen op en neemt een pauze van 25 juli 2022 tot en met 7 augustus 2022.

Enjoy the holidays!

TERRASDRAGER CALCULATOR

Onze calcu­lator bere­kent voor jou hoeveel terras­dra­gers en acces­soires je nodig hebt voor jouw project.

Solidor AppSolidor App